O fundacji

Nasza Fundacja powstała z miłości do piękna.

Z wielką starannością przygotowaliśmy wyjątkowe miejsce dla artystów, pasjonatów sztuki i kolekcjonerów. Dzięki naszemu wieloletniemu doświadczeniu oraz specjalistycznej wiedzy wspieramy zarówno twórców jak i inwestorów. Służymy pomocą i doradztwem, a także pośredniczymy w kupnie i sprzedaży dzieł sztuki. Nasi eksperci z najwyższą dbałością sprawdzają jakość i oryginalność eksponowanych w naszej Galerii prac.

Nadrzędnym celem Fundacji jest propagowanie współczesnej sztuki polskiej. Promujemy najbardziej wyróżniających się artystów, a dzięki różnorodnym, autorskim projektom, tworzymy platformę dialogu międzykulturowego i zabiegamy o szeroko rozumianą dostępność kultury.

Od ponad 20 lat z powodzeniem organizujemy plenery malarskie – w kraju i za granicą, wernisaże, wystawy, sympozja dydaktyczne oraz kursy malarskie. Specjalizujemy się w wyjazdach tematycznych dla osób zainteresowanych kulturą i sztuką.

Współpracujemy ASP, ZPAP, Domami Aukcyjnymi, galeriami, instytucjami publicznymi oraz ośrodkami akademickimi i mediami.